http://www.medicinskanis.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/Skolagk-is-88.jpglink
http://www.medicinskanis.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/Kabinet1gk-is-88.jpglink
http://www.medicinskanis.edu.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/Kabinet2gk-is-88.jpglink
0 1 2
Progress bar

Kontakt

Medicinska škola Niš
Zetska 55
Niš, 18000
018/530-508
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kalendar

loader

Oglasna tabla

 • uto
  sep
  18
  2018

  Raspored polaganja ispita u SEPTEMBARSKOM roku 2018. godine za kandidate na PREKVALIFIKACIJI možete pogledati ovde.

 • ned
  sep
  02
  2018

  Nastava za REDOVNE učenike 03.09.2018. godine počinje u 07:45.

 • pet
  avg
  31
  2018

  Prepodnevna smena

  1.  čas  07:45-08:30
  2.  čas  08:35-09:20
    veliki odmor 09:20-09:35
  3. čas 09:35-10:20
  4. čas 10:25-11:10
    veliki odmor 11:10-11:25
  5. čas 11:25-12:10
  6. čas 12:15-13:00
  7. čas 13:05-13:50

  __________________

  Popodnevna smena

  1.  čas 14:05-14:50
  2.  čas 14:55-15:40
    veliki odmor 15:40-15:55
  3. čas 15:55-16:40
  4. čas 16:45-17:30
    veliki odmor 17:30-17:45
  5. čas 17:45-18:30
  6. čas 18:35-19:20
  7. čas 19:25-20:10
 • uto
  avg
  21
  2018

  Raspored MATURSKIH ispita za kandidate na PREKVALIFIKACIJI u AVGUSTU 2018. godine mozete pogledati ovde.

Najnovije Vesti

 • pon
  jan
  22
  2018

  Na dan kada Niš slavi slobodu, tradicionalno su uručene nagrade Nišlijama koji su se tokom prošle godine istakli svojim radom i prezentovali grad u najboljem svetlu. Onkolog, pisac, Gimnazija "Bora Stanković" i Medicinska škola "Dr Milenko Hadžić" dobili su priznanje “11. januar”.

   

 • pon
  maj
  29
  2017

  Tim za Karijerno vođenje i savetovanje, Sajam profesionalne orijentacije NZS Niš,  predstavlje obrazovnih profila, organizacije, načina rada, sticanje znanja, veština, kompetencije, etičkih vrednosti budućih zdravstvenih radnika!  Nakon završene Medicinska škole možete studirati u skladu sa svojim profesionalnim preferencijama i karijerno se ostvariti!

   

 • pon
  maj
  29
  2017

  Medicinska škola „ Dr Milenko Hadžić“ oranizuje sredom i petkom Dane Otvorenih vrata od 12h do 14h za učenike osnovnih škola.
  Profesionalna orijentacija i karijerno vođenje realizuje se kroz proces informisanja, savetovanja, upoznavanja učenika/ca sa nastavnim planovima i programima svih obrazovnih profila škole, organizacijom i načinom rada škole, načinom realizacije teorijske nastave i vežbi, obilaskom škole, kabineta, laboratorija, učionica. Učenici/ce se informišu o školovanju i interaktivno, kroz razgovor sa učenicima/cama medicinske škole, članovima Tima za karijerno vođenje i savetovanje, zaposlenima, direktorom škole.
  Saradnja sa osnovnim školama se odvija kontinuirano, tokom cele školske godine.  Ugostili smo OŠ“Dušan Radović“,  OŠ“Bubanjski heroji“. Otvoreni smo za sve škole i učenike/učenice koji pokazuju profesionalne preferencije za medicinsku školu i žele bliže da upoznaju rad škole, kao i za sve učenike koji nisu doneli profesionalnu odluku o daljem školovanju i izboru zanimanja.
  Cilj  upoznavanja i profesionalnog vođenja  zainteresovanih učenika/ca završnog razreda osnovnih škola  je integrisan uvid, realni susret sa školom, načinom sticanja teorijskih i praktičnih znanja i veština, kompetencija budućih zdravstvenih radnika, indikacijama i kontraindikacijama zanimanja, etičkim načelima, humanim vrednostima kao i mogućnostima daljeg profesionalnog napredovanja, daljeg obrazovanja, edukovanja, karijernog razvoja.                    

   

 • čet
  maj
  11
  2017

  Učenici IV razreda dobili su zahvalnice za poseban doprinos u struci i to:

  Grujić Aleksa IVps

  Novaković Tea IV1mst

  Ignjatović Nevena IV1mst

  Vučković Hristina IVss

   

   

 • uto
  apr
  25
  2017

   

  Izveštaj o realizaciji II dela projekta "Debatom do najboljeg odgovoran na pitanja casti" možete pogledati na ovom linkudownload image.

   

 • ned
  nov
  27
  2016

   

  Mentor Debatnog kluba - pedagog škole  Sunčica Radivojević, autor je međunarodnog projekta "Debatom do najboljeg odgovora na pitanja časti"

  To je projekat prekogranične saradnje medicinskih škola u Nišu i  Osijeku na polju antikorupcijskog obrazovanja sa ciljem izrade Kodeksa časti. Realizuje se u toku školske 2016/17. godine i u njemu učestvuje 20 učenika i 6 profesora obe škole.


  Za bliže informacije o projektu i medijskoj promociji posetite blog:

  http://kodekscasti.weebly.com/kontakt.html

   

Ritam radnog dana

   Nastava u školi odvija se u dve smene, tako što prvi i drugi razred imaju nastavu u prepodnevnoj smeni, a treći i četvrti u popodnevnoj. Nastava za prvu smenu počinje u 8 časova, a završava se u 13.55, a za drugu počinje u 14 časova i završava se u 19.55.

   Praktične vežbe i vežbe u bloku odvijaju se u zdravstvenim ustanovama po posebnom rasporedu, a po pravilu počinju u 7 časova.

   Dopunski, dodatni rad i slobodne aktivnosti održavaju se pre ili posle redovne nastave, po rasporedu koji je naznačen u dnevniku rada razredne knjige.

   Za pojedine smerove organizovan je specijalni raspored rada prema kome u dane kada imaju časove prakse, nemaju časove teorije.

   Slobodne aktivnosti učenika su sastavni deo vaspitno-obrazovne delatnosti škole i zajedno sa nastavnim aktivnostima doprinose kompletnom razvoju ličnosti učenika, podstiču stvaralačke sposobnosti i razvijaju individualne sklonosti učenika.

   Sekcije okupljaju učenike različitih razreda na principu dobrovoljnosti i učešća učenika u izboru sadržaja rada sekcije. U našoj školi rade sledeće sekcije:

 

   I Kulturno-umetničke sekcije: recitatorska, literarna, dramska, muzička omladina i likovna.

   II Naučno-istraživačke sekcije: sekcija za fiziku, ekološka sekcija, sekcija za istoriju, psihologiju, geografiju, za strane jezike, za hemiju, za informatiku.

   III Sportsko-rekreativne sekcije: odbojka, atletika, plivanje, rukomet, stoni tenis, košarka, fudbal, streljaštvo, sportska gimnastika, kros.

   IV Sekcije uže stručnih predmeta: prva pomoć, realističko prikazivanje povrede, plazma program, zdravstvena tribina, saradnja sa crvenim krstom.

   V Klub Ujedinjenih nacija.

   U školi uspešno radi Đački parlament.

   Školovanje je tako programski koncipirano da svršenim učenicima omogućava direktno uključenje u proces rada, ali i prohodnost na više škole i fakultete. Posle položenog maturskog ispita zdravstveni radnik je dužan da volontira 6 meseci u zdravstvenoj organizaciji i posle toga da polaže državni ispit. Nakon položenog državnog ispita može da zasnuje radni odnos u odgovarajućoj zdravstvenoj organizaciji. Prohodnost na više škole i fakultete je široka, gotovo neograničena, što znači da učenici biraju ne samo fakultet zdravstvene struke, već i sve ostale fakultete i više škole zavisno od ličnog interesovanja i sklonosti. Razlog za to verovatno leži u podjednakoj zastupljenosti opštih i stručnih predmeta u nastavnim programima. Opteobrazovni predmeti, koji obezbeđuju široku prohodnost, zastupljeni su u svim zanimanjima sa 15 predmeta raspoređenih u 4 razreda. Stručni predmeti su zastupljeni u svim zanimanjima sa 8 predmeta, a užestručni predmeti, koji se izučavaju u 3. i 4. razredu usko su vezani za zanimanja. Da bi učenik mogao da stekne neophodna znanja i veštine potrebno je da redovno pohađa nastavu i sistematski uči, sa velikim interesovanjem za ono što uči.

   U svemu ovome, verovatno, leže razlozi za ogromno zanimanje osnovaca za našu školu. U proteklom periodu zauzimala je jedno od prva tri mesta u Niškom regionu, po broju zainteresovanih đaka za upis. Da bi se učenik upisao u našu školu potrebno je da polaže prijemni ispit iz srpskog jezika i književnosti i matematike. Uslovi za upis određeni su zajedničkim konkursom za sve srednje škole..